Ԫ Bonifatiusdagen Dokkum

bon

wijonze_aktiviteitengeschiedenislinkbonifatiusbeursmusicalCreditonlinkdokkumlinkfuldalinkmedia

home

 

Bonifatiusdagen in Dokkum 2016

10 - 12 juni 2016

Dit Bonifatiusweekend in Dokkum hebben we gevierd met een delegatie van ongeveer 40 personen, waaronder Stadtpfarrer Stefan Busz, uit Fulda. Vrienden Dieter en Vroni Wagner hebben deze trip georganiseerd en hiervoor was veel belangstelling. Zaterdag voegde zich hulpbisschop Karlheinz Diez uit Fulda bij de groep, die die middag werd ontvangen op het stadhuis door burgemeester Marga Waanders. De groep uit Fulda heeft aan alle programma onderdelen van het Bonifatiusweekend, dat voor het eerst interkerkelijk was opgezet, deelgenomen.

Dit programma bestond uit: opvoering solotoneelstuk over het leven van Fransiscus door Peter Vermaat, deelname gedachtenistocht door Dokkum onder de noemer “Moedig en Opmerkzaam” ook het thema van dit weekend. Daarna hebben we gezamenlijk in de Bonifatiuskapel het indrukwekkende The Mass bezocht, een inspiratietheater gebaseerd op een liturgische mis met Latijnse zang afgewisseld door hedendaagse popmuziek onder leiding van Sjoek Nutma. 

Zondag was dan de processie naar het Bonifatiuspark en na een gezamenlijke lunch de afsluitende H Mis met als hoofdcelebrant Mgr. Gerard de Korte, tot voor kort nog bisschop van bisdom Groningen Leeuwarden. In deze dienst verraste hulpbisschop Karlheinz Diez uit Fulda de parochie met een cheque van € 50.000.- voor de restauratie van de Bonifatiuskerk in Dokkum, een welkome bijdrage die met luid applaus werd begroet.

Na de dienst werd er afscheid genomen van Mgr. De Korte en hebben wij de groep meegenomen voor een ritje door de regio en afgesloten met een haringparty op Lauwersoog, een bijna vast ritueel. Maandag keerde de groep weer huiswaarts met vele goede herinneringen aan partnerstad Dokkum.

01

02

03

04

05