Ԫ DDFK gemeenten in Fulda

bon

wijonze_aktiviteitengeschiedenislinkbonifatiusbeursmusicalCreditonlinkdokkumlinkfuldalinkmedia

home

 

DDFK gemeenten bezoeken Fulda

5 - 7 oktober 2018

Dir weekend hebben we met het College van de DDFK gemeenten en enkele Raadsleden van de DDFK gemeenten een bezoek gebracht aan Fulda. Na een goede reis was het snel omkleden en begon ons programma met een wijnproeverij bij Wehner Weinhandel, op uitnodiging van onze vriend Wolfgang Wehner. Daarna waren we uitgenodigd door het bisdom Fulda voor een diner in het priesterseminarie. Onze gastheer daar was Weihbischof Prof.Dr Karlheinz Diez, die in een pakkende welkomrede ons begroette. Onze burgemeester Marga Waanders heeft bisschop Karlheinz Diez bedankt en gefeliciteerd met zijn 40 jarig priesterjubileum op 10 oktober, waarvoor ze, als cadeau, een mooi schilderij van de regio had meegenomen. Dit viel bij Karlheinz Diez erg in de smaak, daar hij deze regio kent en erg houdt van de ruimte.

Zaterdagmorgen werden we ontvangen door Bürgermeister Dag Wehner van Fulda in het Stadtschloss, wat we later hebben kunnen bezichtigen. ‘s Middags hebben we genoten van een rondleiding door de stad en Dom en ’s avonds waren we uitgenodigd door de Stad Fulda voor een diner, waarbij Bürgermeister Dag Wehner met zijn vrouw Diana ook aanwezig was.

Zondag hebben we, op uitnodiging van Pfarrer Stefan Buss in de Stadtpfarrkirche de H Mis bijgewoond. Daarna koffie met gebak bij Cafe Wess waar de bus klaarstond voor onze terugreis naar Dokkum. Al met al voor velen een mooie eerste kennismaking met onze partnerstad Fulda en voor de anderen het aanhalen van de reeds bestaande contacten.

01

02

03

04

05

08