Ԫ Dompfarrchor in Dokkum

bon

wijonze_aktiviteitengeschiedenislinkbonifatiusbeursmusicalCreditonlinkdokkumlinkfuldalinkmedia

home

 

Ontvangst Dompfarrchor St. Simplizius uit Fulda

5 - 8 mei 2016

 

 

Na een voorspoedige reis kwam het gezelschap op Hemelvaartsdag aan in Dokkum, waar ze Hotel de Abdij geheel tot hun eigen beschikking hadden.
De reis stond onder leiding van Anja en Jurgen Knapp die enkele weken ervoor al even in Dokkum waren geweest om het programma te bespreken met ons zodat we al deels voorbereid waren. Toch was het nog een intensief programma waar veel tijd in gestoken moest worden om alles vlot te laten verlopen.

Donderdagavond heeft Tjeerd Jorna het gezelschap welkom geheten in de Abdij en het programma kort doorgenomen.


Vrijdag 6 mei: 9 uur ontvangst in het gemeentehuis door burgemeester Marga Waanders. Was een erg ontspannen gebeuren en het gezelschap heeft dit heel erg gewaardeerd, zeker de tijd die mevr. Waanders hiervoor had gereserveerd. Daarna werd het gezelschap in twee groepen gesplitst en een bezoek aan molen gebracht en rondvaart door de grachten gemaakt. Na de lunch bezoek aan Bonifatiuskapel, waar Lammert de Hoop de rondleiding heeft verzorgd. Tegen half vier had Ypie de kerk open en kon organist Hans Joachim Rill op het orgel “inspelen”. Om 16.30 heeft het koor ingezongen en hebben wij de banners opgesteld .’s avonds om 20.00 uur concert door koor in Grote Kerk , wat redelijk was bezocht. Een ieder had een goed gevoel bij het concert gehad en hierop hebben we maar een borrel gedronken met de groep.
Zaterdag is het gezelschap naar Schiermonnikoog geweest en hebben wij ’s middags de lunchpakketten verzorgd en klaargemaakt voor op de terugreis in de bus op zondag.

Voor het diner werd de RK kerk nog voor ze geopend om daar het orgel te proberen en in te zingen. Koorleiding in contact gebracht met Paul Verheijen om dienst van zondag door te nemen.
Zondag een prachtig gezongen H Mis voor een redelijk gevulde kerk. Het was erg lang geleden dat er zo’n groot koor op ons koor gestaan heeft. Al met al een hele sfeervolle dienst waarin pastoor Paul Verheijenook de Duitse gasten volop betrok en de sterke banden met Fulda ook nog een bevestigde. Na de dienst hebben wij met het koor nog een kopje koffie gedronken waarna men om 11.45 uur de terugreis aanvaarde.

001

004

003

krant