Ԫ bezoek uit Vellmar

bon

wijonze_aktiviteitengeschiedenislinkbonifatiusbeursmusicalCreditonlinkdokkumlinkfuldalinkmedia

home

 

Bezoek uit Vellmar

5 juli 2016

Op 5 juli 2016 heeft een groep van 50 personen uit Vellmar, nabij Kassel, een bezoek gebracht aan Dokkum. Het waren parochianen uit de parochie van de Heilige Geest, de oude parochie van Peter Goeb, die nu in het bisdom Fulda de opvolger is van Rudolf Hoffmann.

Onder leiding van Regina Broj kwam de delegatie om half twaalf aan bij de Bonifatiuskapel waar men ontvangen werd door Paul Verheijen, Lammert de Hoop en Peter Sauermann.
Na de film heeft Paul met de priester van Vellmar, Manuel Peters een H Mis opgedragen in de Kleine kapel. Ook Manuel Peters kende Dokkum reeds en was met een groep priesterstudenten in 2004 door ons ontvangen in Talma Hoeve te Damwoude. Ook was bij deze groep nog een dame die we vorig jaar getroffen hebben in Hofgeismar tijdens onze deelname aan de Hessentage. De presentatie toen had haar doen besluiten om nu mee te gaan naar Dokkum.
Na een diner in de Posthoorn heeft Paul Verheijen nog een en ander verteld over de Bonifatiuskerk en is de groep daarna nog even op eigen gelegenheid Dokkum gaan verkennen.
Onze contacten in en met Fulda stralen op deze wijze in een grote boog om Fulda heen uit, en altijd staat in dezen Bonifatius centraal. De groep heeft in Dokkum een warm welkom gevoeld en onder leiding van Regina Broj weet je dat Dokkum positief uitgedragen wordt.

01

02

03

04