bon

wijonze_aktiviteitengeschiedenislinkbonifatiusbeursmusicalCreditonlinkdokkumlinkfuldalinkmedia

home

 

Bonifatiusbeurs voor Kyra Frank en Ottje Visser
mei 2011

 

Om de vriendschapsbanden tussen de partnersteden Dokkum en Fulda te versterken is dit jaar voor de tweede maal de Bonifatius Beurs uitgereikt.
Hiermee kan een oud-leerling van het Dockinga College in de zomer vier weken lang studeren en actief ontspannen aan de Hessen International Summer Universities in Fulda. Ook worden lokale bedrijven bezocht, en zijn er excursies naar Berlijn, Weimar, Keulen en Bonn. Om haar band met Dokkum te onderstrepen wordt een deel van de beurs door de zomer-universiteit Hessen betaald.
De organisatie van de Bonifatius Beurs is in handen van het vriendschapscomité Dokkum-Crediton-Fulda en wordt ondersteund door het Dockinga College. Via het decanennetwerk van Dockinga (havo/vwo) zijn ongeveer 400 leerlingen en oud-leerlingen per mail aangeschreven. Nadat het comité aan Fulda kon melden geschikte kandidaten gevonden te hebben, besloot de gemeente Fulda net als vorig jaar een tweede student op haar kosten uit te nodigen.

De gelukkige studenten zijn Ottje Visser (NHL Duits) en Kyra Franck (Universiteit Leiden Psychologie). In het schooljaar 2011-2012 zullen zij op Dockinga verslag doen van hun ervaringen in de Duitse Bonifatiusstad.

foto_1

Foto: Voor de Bonifatiuskapel in Dokkum werd Ottje Visser en Kyra Frank de Bonifatius beurs overhandigd door voorzitter Focko Visser vergezeld door de andere leden van het vriendschapscomité Wolter Kleine, Tjeerd Jorna en Rudolf Boersma.
Foto: Peter Sauermann (ImagezNL)