bon

wijonze_aktiviteitengeschiedenislinkbonifatiusbeursmusicalCreditonlinkdokkumlinkfuldalinkmedia

home

 

Bonifatiusbeurs 2014

Om de vriendschapsbanden tussen de partnersteden Dokkum en Fulda te versterken is dit jaar voor de vijfde maal de Bonifatius Beurs uitgereikt.

Hiermee kan een oud-leerling van het Dockinga College in de zomer vier weken lang, samen met 80 studenten uit 20 landen, studeren en actief ontspannen aan de Hessen International Summer Universities in Fulda. Ook worden lokale bedrijven bezocht, en zijn er excursies naar Berlijn, Weimar en Keulen. Om haar band met Dokkum te onderstrepen wordt een deel van de beurs door de zomeruniversiteit Hessen gesponsord. Bovendien is dit jaar vanuit de Stadt Fulda geheel kosteloos een tweede beurs beschikbaar gesteld.

De organisatie van de Bonifatius Beurs is namens de gemeente Dongeradeel in handen van het vriendschapscomit√© Dokkum-Crediton-Fulda en wordt ondersteund door het Dockinga College. Via het decanen netwerk van Dockinga (havo/vwo) zijn zo’n 400 leerlingen en oud-leerlingen per mail aangeschreven.

De keuze is dit jaar gevallen op Hilda de Jong (Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen) en Yvonne ter Haar (Fysiotherapie aan de Hanze Hogeschool Groningen). In het schooljaar 2014-2015 zullen zij op Dockinga verslag doen van hun ervaringen in de Duitse Bonifatiusstad. Hilda en Yvonne vertrekken zaterdag 19 juli naar Fulda.

Foto: Overhandiging van de Bonifatius Beurs 2014 voor het standbeeld van Bonifatius. Van links naar rechts Tjeerd Jorna, Wolter Kleine en Focko Visser (Het Vriendschapscomité), Yvonne ter Haar en Marcel Klaverkamp (directeur bestuurder Dockinga), Hilda de Jong en burgemeester Marga Waanders.


Foto Marit Anker.