Ԫ Bonifatiusbeurs 2016

bon

wijonze_aktiviteitengeschiedenislinkbonifatiusbeursmusicalCreditonlinkdokkumlinkfuldalinkmedia

home

 

Bonifatiusbeurs 2016

6 juli 2016

Om de vriendschapsbanden tussen de partnersteden Dokkum en Fulda te versterken is dit jaar voor de zevende maal de Bonifatius Beurs uitgereikt.

Hiermee kan een oud-leerling van het Dockinga College in de zomer vier weken lang, samen met 80 studenten uit 20 landen, studeren en actief ontspannen aan de Hessen International Summer Universities in Fulda. Ook worden lokale bedrijven bezocht, en zijn er excursies naar onder meer Berlijn, Weimar en Keulen. Om haar band met Dokkum te onderstrepen wordt een deel van de beurs door de zomeruniversiteit Hessen gesponsord. Bovendien is ook dit jaar vanuit de Stadt Fulda geheel kosteloos een tweede beurs beschikbaar gesteld.

De organisatie van de Bonifatius Beurs is namens de gemeente Dongeradeel in handen van het vriendschapscomité Dokkum-Crediton-Fulda en wordt ondersteund door het Dockinga College. Via het decanen netwerk van Dockinga (havo/vwo) zijn zo’n 400 leerlingen en oud-leerlingen per mail aangeschreven.

De keuze is dit jaar gevallen op Nynke Smit (Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen) en Thomas Pesman (Geneeskunde aan de KU te Leuven). In het schooljaar 2016-2017 zullen zij op Dockinga verslag doen van hun ervaringen in de Duitse Bonifatiusstad. Tijdens hun verblijf in Fulda zullen zij via de sociale media verslag leggen van hun ervaringen. Nynke en Thomas vertrekken zaterdag 16 juli naar Fulda.

gro

Foto: Overhandiging van de Bonifatius Beurs 2016 voor de Bonifatiuskapel. Van links naar rechts Wolter Kleine (Vriendschapscomité), Thomas Pesman, Ed Hooijenga (docent Duits Dockinga College), burgemeester Marga Waanders, Nynke Smit, Tjeerd Jorna (Vriendschapscomité).   
Foto Jaap Cuperus.