bon

wijonze_aktiviteitengeschiedenislinkbonifatiusbeursmusicalCreditonlinkdokkumlinkfuldalinkmedia

home

 

Fulda wint Bonifatius Cup
5 - 7 juni 2008

 

Tussen 5 en 7 juni vond alweer de vierde Bonifatius Cup plaats. Nadat Dokkum in 2007 de Cup mee had getroond naar Dokkum heeft Fulda nu weer gewonnen hoewel Crediton dichtbij de overwinning was. Maar het familiegevoel dat iedereen ervoer was het belangrijkste.

Het contact tussen de veteranen uit Dokkum, Fulda en Crediton begon in 2005. En dat allemaal vanwege de beroemde Bonifatius. Op vrijdag 5 juni worden de buitenlands veteranen ontvangen door de veteranen van Be Quick Antiek in Cafe Restaurant van der Meer.
De sfeer wordt opgeluisterd door het Dokkumer Shantykoor dat buiten op het trottoir een plaatsje heeft gekregen. Donar de god van het weer heeft het goed met ons voor.

foto1

Na veel gepraat, het ophalen van herinneringen en het maken van nieuwe kennissen, dat begeleid werd door een stevige smering van de stembanden met heerlijk koel vocht (dit met mate natuurlijk, wijze veteranen, vanwege het aanstaande toernooi). Van der Meer was desondanks een tevreden man.

De gasten konden daarna uitrusten bij hun gastgezinnen.
De volgende morgen staan de gasten alweer om 10.00 uur bij molen “de Hoop” voor een bezichtiging, die door hun zeer op prijs wordt gesteld. Daarna worden zij de stad in gedirigeerd om de Dokkumer middenstand te spekken. en ondertussen vond de geestelijke voorbereiding op het toernooi plaats.

Dan om 14.00 uur: het toernooi begint. Het moment van de waarheid. Fulda tegen Crediton. De Cretonians spelen, geholpen door enkele spelers van de Dokkumer veteranen beter als ooit tevoren maar ze verzuimen te scoren. Aan het einde van de eerste helft laten de Fuldaers het publiek zien wat effectief voetballen is. De engelse rechtsback maakt een foutje wat prompt door de duitsers wordt afgestraft. 1 - 0. Deze stand blijft op het scorebord want de verdediging van Fulda staat als een huis.

Volgende wedstrijd: Fulda - Dokkum. Over deze wedstrijd hoeft niet veel worden gezegd.
De Dokkumer verteranen hadden een off day maar de Fuldaer veteranen speelden puik positiespel en uit enkele snelle aanvallen werd er twee keer gescoord. Dus eindstand 2 - 0 en de Fuldaers himmelhoch jauchzend omdat ze Cup al in de knip hadden en de Dokkumers zum Tode betrübt Maar de Cup was nog niet leeg. Het werd nog erger. De Dokkumer veteranen lukt het niet meer uit he diepe dal te klimmen en de Cretonians winnen met 3 -1.

foto2

Gerrit Bijker reikt de Cup uit aan Fulda met felicitaties en zegt dat volgens hem het familiegevoel het belangrijkst is.
Bob Edwards, Lothar Plappert en alle veteranen zijn het daar volledig mee eens.

In de tuin van Willem Bodde wordt er ’s avonds door ongeveer 70 mensen op de vriendschap tussen Crediton, FUlda en Dokkum gedronken en gebarbequed.
De volgende ochtend vindt er om 10.00 uur een brunch plaats waar iedereen rustig de tijd heeft afscheid van elkaar te nemen en rond 12.00 wensen de veteranen elkaar een tot ziens in Engeland in 2009.