bon

wijonze_aktiviteitengeschiedenislinkbonifatiusbeursmusicalCreditonlinkdokkumlinkfuldalinkmedia

home

 

Bonifatiusdagen in Fulda


31 mei - 3 juni

Vrijdag 31 mei hebben Annemarie en ik namens het Vriendschapscomité en de stad Dokkum de Requiem mis bezocht in de Stadtpfarrkirche in Fulda, dit n.a.v. het overlijden van mevrouw Liselotte Hamberger. Haar man, oud OB Dr. Wolfgang Hamberger en zij hebben veel betekent voor de vriendschapsband met Dokkum. Dit bezoek werd erg gewaardeerd.
Ook was er dit weekend een groep pelgrims van de parochie Dokkum-Burgum in Fulda aanwezig om daar de Bonifatiusdag te vieren. OB Heiko Wingenfeld heeft ons zaterdagmorgen in de Marmorsaal begroet, waarbij ook veel belangstelling was van mensen uit de uit de stad Fulda, die al eens eerder in Dokkum waren geweest. De groep had een eigen programma, waarin Dieter en Vroni Wagner een belangrijke rol hebben gespeeld.
Zondag hebben we, gezamenlijk met 8000 pelgrims de H Mis gevierd op het Domplein, die opgedragen werd door de nieuwe bisschop van Fulda, Michael Gerber. Na de Mis hebben we een groepsfoto met hem mogen maken. Later in de tuin hebben we met hem nog nader kennis gemaakt en plannen voor een bezoek aan de Bonifatiusdagen 2020 in Dokkum gemaakt. Een vlotte man die heel gemakkelijk communiceert en kontakten legt.

01

02

03

04