bon

wijonze_aktiviteitengeschiedenislinkbonifatiusbeursmusicalCreditonlinkdokkumlinkfuldalinkmedia

home

 

BONIFATIUSDAG 12 juni 2004 in Dokkum
1250 jaar Bonifatius

 

“Je leven geven, je leven winnen.”

 

Op vrijdagavond 11 juni 2004 werden de gasten uit Fulda en enkele Engelse gasten feestelijk onthaald in het nieuwe gemeentehuis van Dokkum na de vesperdienst in de RK Kerk. De nodige geschenken werden uitgewisseld: Dokkum kreeg o.a. een mooie foto van de bloeiende Bonifatiustulpen bij het standbeeld van de jonge Bonifatius in Crediton.
Na het optreden van het shantykoor kregen de gasten een Bonifatiustas en een doosje Wilhelminapepermunt aangeboden. Het laatste voorzien van het internetadres van het Vriendschapscomité Dokkum-Crediton-Fulda. Vier leden van het comité waren aanwezig.

Ruim 2000 mensen vierden op 12 juni samen de eucharistie in de Bonifatiuskapel in aanwezigheid van bisschoppen uit binnen- en buitenland. Onder hen o.a. 75 gasten uit Fulda en de burgemeester van Crediton met zijn vrouw.

foto

Mgr. W. J. Eijk, bisschop van Groningen onthulde ´s middags het standbeeld van Titus Brandsma. Om 7 uur ´s morgens startte er een pelgrimstocht van Veenwouden naar Dokkum. De dag werd afgesloten met de Bonifatiusverspers, gezongen door het Roder Jongenskoor.
Het was een prachtige dag die ´s avonds afgesloten werd met het bijwonen van Fjoer en Wetter, een muziekspektakel over het leven van Bonifatius.