Ԫ Bonifatiusloop 2018

bon

wijonze_aktiviteitengeschiedenislinkbonifatiusbeursmusicalCreditonlinkdokkumlinkfuldalinkmedia

home

 

Bonifatiusloop 2018

16 - 18 maart 2018

Ook dit jaar heeft weer een grote groep ( 25 personen) uit Fulda deelgenomen aan de Bonifatiusloop in Dokkum. Naast de deelnemers waren er ook nog enkele supporters mee, zodat we in totaal 35 personen in Dokkum konden begroeten. Het was een ijzig koud weekend met gevoelstemperaturen van minus 12 graden door de snijdende oostenwind. Maar dit weerhield de echte lopers niet om zelfs in korte broek deel te nemen.

De organisatie had de halve marathon ingekort naar 16 kilometer en deze afstand kreeg dezelfde winnaar als in 2017, namelijk Ilyas Iman uit Fulda, die de 16 kilometer aflegde in een tijd van 52,32 minuten. Ook de derde plaats was voor een loper uit Fulda, Lorenz Rau.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde loop en de groep uit Fulda keek, ondanks de kou, ook zeer tevreden terug op een geslaagd evenement. Met hen hebben we daarna nog gezellig nagepraat en gegeten in de kantine van het gemeentehuis en zondag een tour gemaakt door de regio, afgesloten met een haringparty op Lauwersoog. De organisatie en lopers uit Dokkum zijn nu uitgenodigd voor de Fulda Marathon (ook 21 km) op 9 september in Fulda.

01

02

03

04

05