bon

wijonze_aktiviteitengeschiedenislinkbonifatiusbeursmusicalCreditonlinkdokkumlinkfuldalinkmedia

home

 

Rosenmontag in Fulda
4 - 8 maart 2011

 

Op uitnodiging van de stad Fulda en Prins Carnaval Fastnacht weer in Fulda gevierd. We hebben een redelijk vol programma afgewerkt waarbij ook genoeg ruimte was ingepland voor ontspanning en aanhalen van de contacten met vrienden en bekenden.
We zijn van plan om op 20 mei een promo avond voor Dokkum en de regio te houden in Fulda die gepresenteerd zal worden door onze burgemeester Marga Waanders. We laten dan de door ons Vriendschapscomité gemaakte film over Dokkum en de regio zien en nemen enkele ondernemers mee die zich dan ook kunnen presenteren. Voorbereiding zal op termijn plaatsvinden. In Fulda hebben we zaterdagmorgen hierover gesproken met Prins Carnaval, die een reisbureau heeft in Fulda en de president van de carnavalsvereniging de heer Wichard. Beiden hebben hun medewerking toegezegd en zullen nadenken over de PR.

foto1

foto2

Zaterdagmiddag een zeer interessante rondleiding door de stad en het slot gehad van Paul Berbee en hebben daarna Focko, Wolter en ik nog even bijgepraat met Dieter Wagner over het Bonifatiusproject. Ook in Fulda is geconstateerd, dat ondanks het godsdienstonderwijs, Bonifatius uit de aandacht van de kinderen verdwijnt. Er is nu iemand die op een leuke, eigentijdse manier de geschiedenis van Bonifatius uitwerkt, en wij willen voor de wat oudere jeugd dit in een gamevorm verder uitwerken.

foto3

De zoon van Dieter zit in deze industrie en afgesproken is dat Dieter hierover met hem in contact zal treden na zijn reis naar Israël.
Tijdens het diner met Oberbürgemeister Möller heeft Marga Waanders hem en de leden van de Stadtrat uitgenodigd voor een tegenbezoek aan Dokkum op 3 september (pramenrace op Lauwersoog). Datum is door hem genoteerd.
Ook door het bisdom Fulda zijn we weer allerhartelijkst ontvangenmet een diner op zondagavond e bisschop Diez en prelaat Hofmann komen op Bonifatiusdag op 19 juni a.s. naar Dokkum met een bus vol vrienden uit Fulda.

foto4

foto5