bon

wijonze_aktiviteitengeschiedenislinkbonifatiusbeursmusicalCreditonlinkdokkumlinkfuldalinkmedia

home

 

Officieel Dokkumer bezoek aan Crediton Festival 2009
13 - 14 juni 2009

 

Crediton - In het 909 werd het bisdom Crediton gevestigd en deze zomer word dus het elfhonderd jarig bestaan uitgebreid gevierd. Het weekend van 13 en 14 juni stond daarbij in het teken van het aanhalen van de vriendschapsbanden met ondermeer Dokkum.
Een officiële delegatie bestaande uit burgemeester Waanders, de wethouders Boersma en De Graaf en gemeentesecretaris Van Dijk met hun partners en Vriendschapscomitéleden Marjan Dreves-Veer, voorzitter Focko Visser, Cees van Staalduinen en Wolter Kleine gaven acte de presence in het Bonifatiusstadje in de graafschap Devon.
Zaterdagmorgen was er een officiële ontvangst door burgemeester Frank Leitch, terwijl het Vriendschapscomité die dag met een standje deelnamen aan het Food Festival/ Farmers Market op het Town Square. en daar o.a. folders, Wilhelmina Pepermunt en Beerenburg uitdeelden.
Zondagmorgen werd de kerkdienst in de Holy Cross Church bijgewoond en aansluitend kregen de gasten een rondleiding door dit bijzondere gebouw. Tijdens de aansluitende picknick op het Town Square werden heel wat vriendschapsbanden gesloten of weer opgepoetst. ’s Avonds werd het geslaagde bezoek afgesloten met een etentje in Copplestone.

foto1

Wolter Kleine en Cees van Staalduinen in de stand van Dokkum op het Food Festival.
Er was geen gebrek aan belangstelling voor het foldermateriaal en de Beerenburg.