bon

wijonze_aktiviteitengeschiedenislinkbonifatiusbeursmusicalCreditonlinkdokkumlinkfuldalinkmedia

home

 

Focko Visser in Crediton


In oktober 2014 bezocht ik vanwege het 90 jarige jubileum van de Rotaryclub, Paignton, een zusterclub van de Rotary club Dokkum, Engeland.
Van deze gelegenheid heb ik gebruik gemaakt om Crediton te bezoeken.
Op zaterdag 4 oktober 2014 na een bezoek en rondleiding aan the Church of the Holy Cross in Crediton ontmoet ik een afvaardiging van de Boniface Link Association te Crediton.
We hebben met elkaar afgesproken in de beroemde pub The Three Little Pigs gevestigd in het centrum van Crediton.
Bob Edwards oud leraar en voetballer in het team van Crediton, Mr.Ted Staite en Mrs.Judy Tucker waren mijn gesprekspartners.
We concentreerden ons op het thema hoe we de contacten wat meer konden intensiveren.
Verder heb ik uitgelegd wat onze doelstellingen als Vriendschapscomité Dokkum Crediton Fulda zijn. Deze bleken identiek te zijn aan die van de Boniface Link Association.

Ons eerste gemeenschappelijke doel is om er voor te zorgen dat een student uit Crediton,
“The Summercourse” in Fulda kan bezoeken.
Tot nu toe stuitte dit op bezwaren van de directeur van de Queen Elizabeth’s Academy te Crediton. Gelukkig is er sinds kort een nieuwe directeur benoemd.
Door de Boniface Link Association zal er een nieuwe poging gewaagd worden om dit internationale initiatief toch van de grond te krijgen. Bob Edwards gaat opnieuw in overleg met de nieuwe directie.
Bij doorvragen blijkt dat de Boniface Link Association niet een officieel comité is, maar een organisatie die zo nu en dan zaken organiseert.
Zij beschikken niet over geldmiddelen en zijn afhankelijk van fundraising en sponsoring.
We spreken met elkaar af dat wij Crediton in 2015 gaan bezoeken.
Vanwege de vakanties wordt de voorkeur voor de maand mei uitgesproken. Wij zullen onze burgemeester M. Waanders en een afvaardiging van het college vragen of zij met ons mee willen en kunnen reizen.
Zo dat we dan diverse zaken met de burgemeester Frank Letch van Crediton en de directie Queen Elizabeth’s Academy kunnen gaan bespreken. Om zo onze verbondenheid vanwege Bonifatius te intensiveren.

Focko Visser