bon

wijonze_aktiviteitengeschiedenislinkbonifatiusbeursmusicalCreditonlinkdokkumlinkfuldalinkmedia

home

 

Nieuwe impuls stedenband Dokkum - Fulda
mei 2011

 

Onder het motto “Ontdek het Lauwersland in het voetspoor van Bonifatius” presenteerden horeca -en recreatie ondernemers uit Dokkum, Metslawier, Paesens, Oostmahorn en Lauwersoog zich aan de reis- en recreatiebranche van Fulda. Een wederopstanding van Bonifatius op twitter en een speciaal Bonifatius VIP arrangement op internet voor Duitse gasten gingen er zelfs aan vooraf. Er kwam een wervende presentatie van burgemeester Marga Waanders, culinaire streekspecialiteiten van Artrisante, bedrijfsinformatiestands met een glaasje Berenburg van De Posthoorn en een sfeervolle kaars van de Bonifatiuskapel. In deze sfeer presenteerde Dokkum zich voor de relaties in Fulda. “Dokkum is een ideale uitvalsbasis voor een vakantie met volop mogelijkheden voor strand- en waterrecreatie en cultuurhistorisch toerisme vlakbij het werelderfgoed van de Wadden”, aldus burgemeester Waanders tegenover haar gehoor. Samen met Tytsy Willemsma, wethouder voor Cultuur, Toerisme en Recreatie, begeleidde zij de ondernemersdelegatie. De groep werd door Oberburgemeister Gerhard Möller en andere Fulda-relaties uiterst hartelijk ontvangen.

foto1

Fulda kreeg onder de titel “In den Fußspuren von Bonifatius” een speciaal gemaakte regiopresentatie te zien.
Meegereisde ondernemers gingen bij informatiestands in gesprek met branche-vertegenwoordigers onder culinair genot van Noordoostfriese streekspecialiteiten. Deelnemers uit Dokkum aan de delegatie waren hotel-restaurant De Posthoorn, hotel-restaurant De Abdij, koffie en specialiteitenrestaurant Artisante en de Bonifatiuskapel als bezienswaardig monument en bedevaartsoord.
Vertegenwoordigers van het regionale bedrijfsleven waren VVV Lauwersland, recreatiebedrijf Camping Lauwersoog, het waddenactiviteitencentrum Oan ‘e Dyk uit Paesens-Moddergat, vakantiepark Landal Greenpark Esonstad bij Oostmahorn, Bed & Breakfast BinnenInn uit Metslawier. De laatstgenoemde vertegenwoordigde een groep van acht kleinere logieshouders op het platteland. Via een speciale webkey kon de Duitse gast uit Fulda kennisnemen van een Bonifatius VIP-arrangement, dat door de deelnemende logieshouders in Dokkum en omgeving werd aangeboden.

foto2

foto_3