bon

wijonze_aktiviteitengeschiedenislinkbonifatiusbeursmusicalCreditonlinkdokkumlinkfuldalinkmedia

home

 

Holy Cross Choir uit Crediton bezoekt Dokkum

24 -27 oktober 2015

Na 10 jaar weer terug in Dokkum. Na veel heen en weer mailtjes en belletjes konden wij op zaterdag 24 oktober dan eindelijk in het gemeentehuis te Dokkum de groep van 50 personen uit Crediton en omgeving ontvangen. Na de lange reis heeft onze burgemeester de gasten welkom geheten en konden de meeste gasten kennis maken met hun gastgezinnen.

´s Avonds was er een diner, aangeboden door het Vriendschapscomite in de Vincentiuszaal en moest er ook weer direct geoefend worden voor het optreden in de dienst op zondag in de Fonteinkerk. Vrijdagavond werd afgesloten met een bezoek aan de Bonifatiuskapel, waar spontaan een leid werd gezongen. Zondag werd er gezongen tijdens de doopdienst in de Fonteinkerk en ging de reis daarna naar Medenblik, voor een Evensong bij dominee Reitsma. Maandag heeft het Vriendschapscomite en Nienke de groep NO Friesland laten zien en koffie gedronken op Lauwersoog.

´s Middags heeft men kunnen genieten van Dokkum en na een diner in het gemeentehuis was het tijd voor een optreden in de Grote Kerk te Dokkum. De kerk zat vol en het optreden was een lust voor het oor. Veertien niet gemakkelijke koorwerken passeerden de revue, vergden veel van het koor maar werden zeer zorgvuldig gepresenteerd. Een daverend applaus na hun optreden was dan ook meer dan verdiend. Na een korte nachtrust ging men dinsdag om 7.45 uur weer, moe maar voldaan, richting Engeland.

Samen met de gastgezinnen hebben we dit als Vriendschapscomite kunnen realiseren, waarvoor heel veel dank.

01

02

03