bon

wijonze_aktiviteitengeschiedenislinkbonifatiusbeursmusicalCreditonlinkdokkumlinkfuldalinkmedia

home

 

Tulpen uit Dongeradeel naar Fulda en Crediton
mei 2009

 

Crediton - Volgend voorjaar zullen zo‘n elfhonderd Bonifatius tulpen de bezoekers van het zuid-engelse stadje Crediton, de geboorteplaats van Bonifatius, verwelkomen. Vorige week overhandigde Jaap Zijl van het vriendschapscomité Dokkum-Crediton-Fulda de bollen van bloembollenbedrijf Braaksma uit Liossens aan Creditons burgemeester Frank Leitch en aan de secretaris van The Boniface Society Ted Staite.
Naar aanleiding van de festiviteiten in 2004 werden al eerder bloembollen aan de engelse en duitse Bonifatiussteden geschonken.
Zowel burgemeester Leitch als comitélid Zeijl benadrukten het unieke karakter van de vriendschapsbanden die dit jaar uitmonden in een bezoek aan de festiviteitendie begin juni in Crediton gehouden werden en in de concerten die het Holwerter Keamerkoor in Crediton en Exeter gaf.
De bollen zullen vooral bij al de verschillende plaatsnaamborden aan het begin van het stadje geplant worden.
Al eerder deze maand overhandigde comitélid Tjeerd Jorna de bloembollen aan het bestuur van de stad Fulda.

foto1

Voor het Town Council House werden de Nooroost Friese tulpen door Jaap en Tine Zeijl overhandigd aan Boniface Society secretaris Ted Staite (rechts) en het burgemeester-echtpaar Leitch (2e en 3e van rechts).