Handelskammer Fulda te gast bij Kamer van Koophandel en gemeente Dongeradeel
20-22 april 2006

Van 20 - 22 april bezocht een Handelskammer delegatie uit Fulda de stad Dokkum. De groep heeft genoten van de gastvrijheid, de openheid en de gemotiveerde manier waar de werknemers hier hun werk doen. Door de gezamenlijke aanpak met de Kamer van Koophandel Friesland en het bedrijfsbezoek aan DVC, was het een erg geslaagd bezoek! Op donderdagavond was er een ontvangst met diner in Stania State. Na een goede nachtrust ging het programma vrijdag verder met een bezoek aan de Dokkumer Vlaggen Centrale, waar de KvK een prima presentatie gaf.

Na een bezoek aan de Bonifatiuskapel en de Expo kon de delegatie even genieten van enkele vrije uren. ’s Avonds was er een diner op het gemeentehuis, in aanwezigheid van een aantal leden van H en I met partners.

Zaterdagmorgen werd er een bezoek gebracht aan Esonstad, wat de bezoekers een prachtig initiatief vonden. Aan boord van de Boschwad werden nog enkele uren op het Wad doorgebracht en werd er na een lunch aan boord afscheid genomen van de Duitse gasten, die allen toezegden prive ook nog eens terug te zullen komen naar Dokkum en de regio.

Bie Kiek Antiek in Crediton 25 - 28 mei 2006

In het kader van een uitwisseling met Crediton en Fulda, geinitieerd door het Vriendschapscomité Dokkum- Crediton-Fulda streden de veteranen voetballers in de geboorteplaats van Bonifatius om de St. Boniface Cup. Het vierdaagse bezoek aan Engeland was een groot succes. De groep kwam donderdagavond precies op tijd in Crediton aan en om 18.00 uur was er de kennismaking met de gastgezinnen - natuurlijk in één van de lokale pubs. 
Vrijdag de 26ste was het sightseeing dag met een wandeling langs de rivier en terug door de heuvels van Devon.Later op de avond was er een feest, net iets buiten Crediton, dat werd opgevrolijkt door een zevental trekzakspelers. 
Zaterdag de 27e was de dag van de waarheid, de dag van de “St Boniface Cup”. In 2005 streden de veteranen in Dokkum om de Cup die toen door Fulda werd gewonnen. De eerste wedstrijd was die tussen Engeland en Nederland, die met 1-1 eindigde. Nederland verloor daarna met 1-5 tegen Duitsland. De laatste wedstrijd tussen Engeland en Duitsland bleef steken bij 1-1, en zo won Fulda voor de tweede keer de beker! 
Het weekend rond de St. Boniface Cup was een groot succes. Zowel de Hollanders, Duitsers en Engelsen waren zeer enthousiast en verheugen zich al op volgend jaar: dan zal er in Fulda om de Bonifatius Cup gestreden worden.

Muziekvereniging Oranje bezoekt Crediton 
25 - 28 mei 2006

Donderdag 19.00 uur aankomst in Crediton
Vrijdagochtend een bezoek aan Exeter en in de middag naar Sidmouth waar een openluchtconcert werd gegeven. 
Zaterdag tot 14.30 uur “Family-day”, daarna repetitie voor het gezamenlijke avondconcert met de Crediton Town Band met, na afloop, een gezellige party.
Marjan Dreves-Veer van het Vriendschapscomité overhandigt de Wilhelmina-pepermuntjes met het websiteadres van het Vriendschapscomite aan Wilson Forster, directeur van de lagere school in Crediton.

Bonifatiusdag Dokkum
Fuldaer Knabenkoor Marianum in Dokkum

De RK Parochie heeft in het kader van de Bonifatiusdag op 18 juni 2006 het Fuldaer Knabenchor Marianum (130 zangertjes) naar Dokkum gehaald.
Met drie bussen kwam men na een lange dag op zaterdag bij de kazerne in de Marnewaard aan, alwaar men voor de nacht was ondergebracht.
Zondag maakte het koor een bustocht door de regio en een stadswandeling door Dokkum. Met de zang van dit voortreffelijke koor, onder leiding van Martin Farnung, is de Bonifatiusdag, die bezocht werd door ongeveer 800 mensen, een groot succes geworden.

Rosenmontag, Fulda
februari 2007

Zaterdag 17 februari 2007. Op uitnodiging van de stad Fulda nam een afvaardiging van het Vriendschapscomité Dokkum deel aan het carnavalsfeest in Fulda. Ze werden hartelijk ontvangen door mevrouw Schreiber en de heren Heimann en Schnorr. ’s Avonds werd Vastenavond gevierd in de Orangerie.

Zondag 18 februari 2007 was een rustige dag met o.a. bezoek aan de kathedraal en ’s avonds een diner met Oberbürgermeister Gerhard Möller. Hier werden geschenken uitgewisseld: Friese klompen uit Dokkum voor onze gastheren.

Maandag 19 februari 2007 Begon met een Rosenmontag ontvangst in de Orangerie. Na het middageten begon om 13.11 uur de grote Rosenmontagsoptocht, waar Prinz Sören Metallicus LXVI officieel het defilé afnam.
Het feest zette zich voort tot in de kleine uurtjes.

Bezoek aan Fulda 27 - 29.11.2006

Vrijdagmorgen 27 november 2006 vertrok een afvaardiging van het vriendschapscomité naar Fulda. 's Avonds spraken we met Susanne Schreiber én met Peter Hugel van de Stad Fulda in de eerste plaats om kennis met elkaar te maken maar ook over plannen voor een Dokkum presentatie in Fulda in 2007. Ideeën genoeg!

De mandjes met Friese en Dockumer produkten vielen duidelijk in de smaak, maar de ijsmutsen spanden de kroon.
Ook de zaterdag werd goed gebruikt met een rondleiding in het Stadtschloss. ’s Avonds waren wij de gast van Conrad Schnorr en zijn vrouw die ons ontvingen in “Die Fasanerie”, een voormalig paleis.

Ook Franz Heimann, Schnorr’s fietsvriend, was van de partij. Samen hebben de heren al ettelijke kilometers afgelegd, waaronder “Der Bonifatiusweg”, een route van 4050 km: Crediton - Dokkum - Fulda - Salzburg ... Wij fietsten niet maar werden getracteerd op een uitgelezen hoeveelheid producten uit Fulda en omgeving. Met een: “Fulda, wij komen terug, mét een Dokkumer presentatie”, vertrok de groep zondagmorgen weer naar Dokkum. Tjeerd Jorna, Cees van Staalduinen, Jaap Zeijl en Marjan Dreves-Veer.

Bezoek vam Fulda aan Marneflora
27 - 29 april 2007

Ter gelegenheid van de Marneflora in de Bonifatiuskapel brachten Manfred Ulrich en zijn vrouw namens de gemeente Fulda een bezoek aan Dokkum.

Ter gelegenheid van de Marneflora in de Bonifatiuskapel brachten Manfred Ulrich en zijn vrouw namens de gemeente Fulda een bezoek aan Dokkum.
Ze werden ontvangen door de burgemeester van Dongeradeel Roel Cazimier en Tjeerd Jorna van het Vriendschapscomité. Zij logeerden tot volle tevredenheid in Esonstad.
De Marneflora deed zijn naam eer aan: een overdekte lentetuin met duizenden bolbloemen als tulpen en lelies. De bloemstukken waren menshoog! 
Verder werd de dag besteed aan de voorbereidingen voor het bezoek in het najaar aan Fulda, mogelijk zal Dongeradeel zich hier presenteren op de braderie.

Jaap Zeijl, Manfred Ulrich, burgemeester R. Cazimier, Pieter Braaksma en Tjeerd Jorna

Dokkum wint Bonifatius Cup in Fulda
juni 2007

De Dokkumer spelers: Groep 1 - Super Mario (Willem Bodde), Blacky (Eelke Krol), Schumi (Jouke Roersma), BeBe (Jilles Bijlstra), Ring o(Theo van der Meij), Pas de Deux (Henk van der Vaart), Scissors soms Sissy (Bart Bolwijn),Smoky (Gerrit Bijker), de Ljip (Tjip van der Meij), The Beast (Sake Stelpstra)Groep 2 - De Mosk (Wiecher Kloppenburg), Nomoney (Eric Nicolai). Mr Nowhere (Eelke Zwart), No-body (Wiebe Gros), Blondy (Eelke Krol), Rocky (Eelke Hofman), The Leopard (Daniel Vriesema), De Boom (Theo Boomsma), The Rusher (Erik Werkman) en De Stork (Anton Stork).

In 2005 kwamen Engelse en Duitse voetbalveteranen naar Dokkum om te strijden om de Bonifatius Cup. In 2006 voetbalde men in Crediton. Beide keren wonnen de Duitsers. Nu in Fulda werd de hegemonie van de Duitsers doorbroken: op zaterdag 16 juni 2007 wonnen de veteranen van Be Quick de Bonifatius Cup overtuigend. In de eerste wedstrijd, Crediton tegen Dokkum, bleek dat het Dokkumer elftal geen zwakke plekken kende. Crediton toonde in de Bob Edwards wel 100% inzet, maar was niet snel en wendbaar genoeg. Schumi (Jouke Roersma), de Dokkumer spits scoorde twee keer. In de tweede helft scoorde De Boom twee keer. Eindstand 4-1 voor Dokkum.Daarna moest Dokkum direct weer aan de bak tegen Fulda. Het liep niet erg lekker bij de Dokkumers, maar de duitse tegenstand is dan ook een stuk beter. Langzamerhand krijgt Dokkum echter de wedstrijd onder controle. De Rusher scoort waarna de Leopard de genadeklap uitdeelt en de 2-0 op het bord zet. De Cup is binnen. De laatste wedstrijd laat een voluit strijdend Crediton zien dat de Duitsers goed partij biedt maar toch aan het kortste eind trekt (2-1). De beker wordt uitgereikt door Lothar Plappert de aanvoerder van de Duitsers.

Rond acht uur wordt het feest verplaatst naar een Biergarten in de binnenstad waar de stemming er al gauw in zit. Helemaal toen er een jongeman verscheen, verpakt in een kartonnen doos met daaraan een collectesokje voor het verzamelen van donaties voor zijn trouwerij. Volgend jaar hoopt men iedereen weer in Dokkum te ontmoeten. Dit alles met dank aan Bonifatius die weliswaar geen groot voetballer was maar hij heeft de voetballers wel bij elkaar gebracht.

Persvoorlichter Schwaab uit Fulda te gast in Dokkum
21 - 26 juni 2007

an 21 juli tot en met 26 juli 2007 was de heer Schwaab, persvoorlichter uit Fulda, te gast in Dokkum. Hij logeerde in Esonstad en was daar zeer te spreken over.

Uiteraard bracht hij een bezoek aan het gemeentehuis in Dokkum. Wethouder Willemsma en hij voerden een geanimeerd gesprek over de mogelijkheden van Dokkum en Fulda. Verder werd hij ontvangen door pastoor Verheien.

Fulda wint Bonifatius Cup
5 - 7 juni 2008

Tussen 5 en 7 juni vond alweer de vierde Bonifatius Cup plaats. Nadat Dokkum in 2007 de Cup mee had getroond naar Dokkum heeft Fulda nu weer gewonnen hoewel Crediton dichtbij de overwinning was. Maar het familiegevoel dat iedereen ervoer was het belangrijkste.

Het contact tussen de veteranen uit Dokkum, Fulda en Crediton begon in 2005. En dat allemaal vanwege de beroemde Bonifatius. Op vrijdag 5 juni worden de buitenlands veteranen ontvangen door de veteranen van Be Quick Antiek in Cafe Restaurant van der Meer.

De sfeer wordt opgeluisterd door het Dokkumer Shantykoor dat buiten op het trottoir een plaatsje heeft gekregen. Donar de god van het weer heeft het goed met ons voor. Na veel gepraat, het ophalen van herinneringen en het maken van nieuwe kennissen, dat begeleid werd door een stevige smering van de stembanden met heerlijk koel vocht (dit met mate natuurlijk, wijze veteranen, vanwege het aanstaande toernooi). Van der Meer was desondanks een tevreden man.

De gasten konden daarna uitrusten bij hun gastgezinnen.
De volgende morgen staan de gasten alweer om 10.00 uur bij molen “de Hoop” voor een bezichtiging, die door hun zeer op prijs wordt gesteld. Daarna worden zij de stad in gedirigeerd om de Dokkumer middenstand te spekken. en ondertussen vond de geestelijke voorbereiding op het toernooi plaats.Dan om 14.00 uur: het toernooi begint. Het moment van de waarheid. Fulda tegen Crediton. De Cretonians spelen, geholpen door enkele spelers van de Dokkumer veteranen beter als ooit tevoren maar ze verzuimen te scoren. Aan het einde van de eerste helft laten de Fuldaers het publiek zien wat effectief voetballen is. De engelse rechtsback maakt een foutje wat prompt door de duitsers wordt afgestraft. 1 - 0. Deze stand blijft op het scorebord want de verdediging van Fulda staat als een huis.Volgende wedstrijd: Fulda - Dokkum. Over deze wedstrijd hoeft niet veel worden gezegd.
De Dokkumer verteranen hadden een off day maar de Fuldaer veteranen speelden puik positiespel en uit enkele snelle aanvallen werd er twee keer gescoord. 
Dus eindstand 2 - 0 en de Fuldaers himmelhoch jauchzend omdat ze Cup al in de knip hadden en de Dokkumers zum Tode betrübt.  Maar de Cup was nog niet leeg. Het werd nog erger. De Dokkumer veteranen lukt het niet meer uit he diepe dal te klimmen en de Cretonians winnen met 3 -1.

Gerrit Bijker reikt de Cup uit aan Fulda met felicitaties en zegt dat volgens hem het familiegevoel het belangrijkst is.
Bob Edwards, Lothar Plappert en alle veteranen zijn het daar volledig mee eens. In de tuin van Willem Bodde wordt er ’s avonds door ongeveer 70 mensen op de vriendschap tussen Crediton, FUlda en Dokkum gedronken en gebarbequed.
De volgende ochtend vindt er om 10.00 uur een brunch plaats waar iedereen rustig de tijd heeft afscheid van elkaar te nemen en rond 12.00 wensen de veteranen elkaar een tot ziens in Engeland in 2009.

Feestweek bezoek uit Crediton
september 2008

Tijdens de feestweek bracht een groep van tien gasten uit Crediton en omgeving een bezoek aan Dokkum. Daarbij waren zes Lion members die bij gastgezinnen logeerden en ook Ted Staite, de nieuwe secretaris van de Boniface society., met zijn vrouw Pauline. Ze genoten niet alleen van de activiteiten in Dokkum, maar brachten ook een bzoek aan het skutsje silen op het Lauwersmeer.
Comitélid Marian Dreves - Veer ontving de Engelse gasten en bracht ze in contact met wethouder Willemsma die uitgenodigd werd in juni 2009 naar Crediton te komen.
Ook een gelegensheidskoor (in mei) en muziekvereniging Oranje (juni) zullen een bezoek aan Crediton brengen.
Op de foto uiterst links Ted Staite, daarnaast Wiebe de Haan van “Oranje” en daarnaast mevr. Pauline Staite