Bonifatiusbeurs

Bonifatiusbeurs voor de zomeruniversiteit Fulda.
STUDENTEN afkomstig uit de gemeente Noardeast-Fryslân VAN 18 JAAR EN OUDER komen in aanmerking voor een studieplek aan de Hessen International Summer Universities Germany te Fulda. Er is een beurs beschikbaar voor  twee oud-leerlingen van HAVO/VWO scholen uit de gemeente Noardeast-Fryslân. De Bonifatius Beurs is een initiatief van de partnersteden Dokkum en Fulda (Duitsland) i.s.m. de Hochschule Fulda. De coördinatie is in handen van het Vriendschapscomité Dokkum-Crediton-Fulda. 
Dokkum en Fulda hebben een speciale band met elkaar (Bonifatius!) en daarom kost het standaardprogramma van deze buitenlandse zomerstudie je: normaal € 2.500,-- minus € 2.500,-- = 0.
Ben je geïnteresseerd of heb je vragen stuur dan een mailtje naar dokkumcreditonfulda@gmail.com t.a.v. dhr. Wolter Kleine tel: 
0519-294793/
06- 41 89 86 00

Download Wordbestand.

Dit basisdeel dekt de kosten voor vier weken studie en activiteiten, verblijf, ontbijt en een meerdaagse excursie naar BERLIJN. Wat rest zijn de kosten voor de reis met eigen vervoer naar Fulda en terug (6 uur met de auto), lunch en avondeten per dag tussen de € 15,00 en € 20,00 al naar gelang je trek (in totaal ong. € 450,00) en dag-excursies naar Würzburg (€ 50,00), Weimar/Buchenwald (€ 50,00) 3 dagen München (€250,--). Deze excursies zijn niet verplicht, maar worden zeer aangeraden om een breed beeld van Duitsland te krijgen. De studie is heel internationaal want je trekt op met circa 50 studenten uit ongeveer 20 landen. Voor uitgebreide info over de zomeruniversiteit en het programma zie www.isu-fulda.de 

Behalve een geweldige ervaring, zijn deze vier weken een prachtige aanvulling op je CV en kun je er ook studiepunten (maximaal 9 ECTS credits) mee verdienen. 

\WAT VERWACHTEN WIJ VAN JOU ALS TEGENPRESTATIE? 
1) dat je via de sociale media wekelijks kort verslag legt van je ervaringen in Fulda 
2) dat je die ervaringen het komende schooljaar op je oude school ook een keer met leerlingen deelt.